Home Sitemap Contact
Taal / language: Nederlands English
business fields products & services technology & capabilities about Dutch Space press & public


Galileo

Galileo is het toekomstige, Europese civiele satelliet-positionerings- en navigatiesysteem. Het is een aanvulling op het huidige Amerikaanse Global Positioning System (gps) en het Russische glonass, en kan met beide samenwerken. Het zal een ongekende nauwkeurigheid van ongeveer een meter opleveren.

Galileo Artist Impression

Galileo (afbeelding Dutch Space)

Een toekomstige gebruiker kan de positie van zijn ontvanger bepalen met behulp van Galileo-satellieten in combinatie met gps en glonass- satellieten.
Galileo  wordt niet alleen gebruikt voor nauwkeurige positiebepaling, maar biedt ook hulp bij reddingsmissies. Iedere satelliet is daarom voorzien van een transponder die noodsignalen doorstuurt en de gebruiker informeert dat hulp onderweg is, zodra een reddingsverzoek is verzonden.

Galileo zal bestaan uit 30 satellieten, waarvan er 27 daadwerkelijk in gebruik zijn. Drie zijn beschikbaar als reserve. Deze zullen in drie verschillende cirkelvormige banen worden geplaatst, op een hoogte van 23616 km en met een inclinatie (baanhelling) van 56 graden ten opzichte van de evenaar. Dankzij deze baankeuze is een goede ontvangst van de signalen zelfs mogelijk op een geografische breedte van 75 graden.
Op aarde worden de satellieten bestuurd en beheerd vanuit twee Galileo Control Centra en twintig Galileo Sensor Stations.

External Web Links Bar (NL)

De volgende links geven toegang tot externe web pagina's met meer informatie over dit onderwerp:

DS External Link iconGalileo pagina van EC (Directoraat-Generaal - Energie en Transport)

DS External Link iconGalileo Joint Untertaking

DS External Link iconESA Navigatie pagina

DS External Link iconGalileo Industries